24 ianuarie 2018

Unirea Principatelor - 24 ianuarie 1959 „Unirea Mica”

La eveniment au participat preşedintele Klaus Iohannis,
premierul interimar Mihai Fifor,
patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel,
și reprezentanţi ai Parlamentului și Primăriei Capitalei.

Slujba a fost urmată de o depunere de coroane de flori
la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în discursul de la Patriarhie
despre elitele politice de la acea vreme, care „au înțeles momentul istoric
și au urmat interesul general al societății...

Să nu uităm că sărbătoarea de azi reprezintă un îndemn la unitate și la coeziune socială. (...) Societatea noastră își potențează unitatea și își întărește coeziunea prin valorificarea diversității sale etnice, culturale și religioase. Plecând de la aceste trăsături și valori, în anul Centenarului, națiunea noastră așteaptă ca țara să fie condusă de politicieni conștienți de importanța misiunii lor. În locul consfințirii Uniri Principatelor, în numele statului care s-a născut acum 159 de ani și s-a desăvârșit la 1 decembrie 1918, vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile și libertățile sunt respectate iar democrația e literă de lege. Vorba imnului aniversării de azi, să arătăm că România are o soartă demnă în lume” 



Azi - TĂUȚII MĂGHERĂUȘ -Cetățenii -Copiii - Dascălii Liceului Traian Vuia - Funcționarii de la Primărie - Hora Unirii - LA  MULȚI  ANI  R O M Â N I A ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.