27 martie 2017

Inflorim Europa!

La initiativa artistului belgian FRANK LIEFOOGHE, în anul 2016, a fost lansat proiectul European « COLORAM EUROPA », proiect destinat copiilor si tinerilor din diferite scoli, institutii, asociatii sau ong-uri, ce are ca scop cunoasterea Europei si a diversitatii ei culturale, plecând de la desenele autorului, descoprind locuri, regiuni si tari din Europa.
Proiectul a avut un succes deosebit iar la expozitia finala, care a avut loc la Bruxelles, în prezenta artistului FRANK LIEFOOGHE, au participat copii si tineri atât din România cât si din Belgia, din diferite scoli, centre de creatie, ateliere artistice si ong-uri ale românilor din diaspora.
Pentru anul 2017, Arthis - Casa de Cultura Belgo-Româna din Bruxelles propune un nou proiect al aceluiasi artist - FRANK LIEFOOGHE, cu tema Europe in flowers - Înflorim Europa.
Aceasta tema reprezinta diversitatea si frumusetea naturii care a ajuns din colturile cele mai îndepartate ale lumii sa umple de culoare si lumina întreaga Europa.
Proiectul este constituit din 27 de desene sablon cu flori din întreaga lume care urmeaza sa fie colorate, iar copiii si tinerii pot sa realizeze acest lucru prin orice tehnica si cu orice tip de materiale, fara respectarea obligatorie a sablonului, utilizând creativitatea si inspiratia pe care floarea respectiva sau povestea din jurul ei o creaza. Culori, hârtie, pânza, lipici, acuarele, guase, graffiti, materiale reciclate, plastic sau orice poate sa contribuie la imaginatia copilului este binevenit în acest proiect.
Arthis - Casa de Cultura Belgo-Româna din Bruxelles va invita sa participati la acest proiect, prin intermediul Asociatiei EURO-MARA EVENTS din Baia Mare, cu o clasa, o scoala, o institutie sau un ong, prin completarea unui angajament scris de participare adresat asociatiei noastre sau Asociatiei EURO-MARA EVENTS din Baia Mare. Acest angajament va va acorda dreptul de a utiliza desenele gratuit, fara plata unor drepturi de autor, si de a le multiplica în formatul si numarul ales.
Dupa terminarea etapei de colorare, lucrarile vor fi prezentate în cadrul unui vernisaj ce va avea loc la Biblioteca Judeteana « Petre Dulfu » din Baia Mare.
În data de 1 iunie 2017, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, va fi organizata o expozitie finala ce va regrupa toate lucrarile participante la acest proiect, la Galeria Arthis de la Bruxelles, în prezenta artistului FRANK LIEFOOGHE si a reprezentantilor institutiilor românesti de la Bruxelles.
Va asteptam cu placere sa participati la proiectul Europe in flowers - Înflorim Europa.

Noi vernisam deja! Poftiti:


 ACTUALIZARE 31 martie: Foto - VERNISAJ











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

APRECIEZ BUNA INTENȚIE!
NOTĂ: dacă nu aveți cont GOOGLE puteți lăsa un ”Comentariu” pentru oricare postare din Blog - alegând mai jos opțiunea ”Anonim” și declinându-vă identitatea sau aplicând e-mail-ul Dvs. imediat în continuarea mesajului creat... Cu încredere! S-AUZIM NUMAI DE BINE - CÂT MAI CURÂND! Cu prietenie A.M.